divendres, 14 de gener de 2011

A PUNT DE NEU


Dues roses vermelles en una antiga façana recorden dues arracades de corall que portava l’àvia. Entre les dues imatges transcorre la novel·la. És un relat que t’enganxa  des d’ el primer moment

La Laura és a un hospital de Nova York després de tenir un accident; quan obre els ulls la primera imatge que veu son dos puntets vermells, les arracades de l’àvia, i això la tranquil·litza, sap que no està sola.

A partir d’aquí, comença una nova vida per les dues, àvia i neta. La de la Laura, perquè ha vist la mort de molt aprop,  ara dona valor a petites coses que abans no valorava, i deixa de donar importància al que abans veia primordial; la de l’àvia, perquè és troba en un món completament nou per ella; ha sortit de casa seva per anar a cuidar la Laura a Nova York, no coneix d’idioma, no sap com moure’s allà, i es troba problemes com  el món de la droga que per ella era tabú; però és  intuïtiva, com la senyora Fletxer de les sèries de TV, obre la ment al nou món  i aviat s’espavila amb l’idioma, els desplaçaments, els comandaments a distància que fan pujar les persianes.del loft, engeguen la calefacció..., aprèn a enviar sms, e-mails i també es comunica amb la família amb la webcam.

Els mons de l’àvia i la neta son completament oposats, i elles dues s’han passat la vida discutint però ara és van acostant de mica en mica i cadascuna és va convertint en certa manera en l’altre.

També podríem resumir la novel·la com tres etapes de la vida de la Laura que tenen lloc en dos espais. Al jardí de l’àvia, de la infantesa fins a l’adolescència; l’anada a Estats Units, en busca d’autoafirmació, independència, èxit, reconeixement... la joventut. I la tercera etapa, la maduresa, la tornada al jardí de l’avia.

Aquest és només un petit comentari de la novel·la  A  Punt de Neu de Mariona Masferrer; perquè aquest dijous  dia 20  de gener  tindrem el goig  de compartir  amb l’autora,  la tertúlia  literària que  es farà  a  la biblioteca, i segur que ens aportarà moltes més coses.


 
                                   L'AUTORA MARIONA MASFERRER
 


AMB EL CLUB DE LECTURA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada