Sempre li hem dit la padrina Esperança, era l’àvia del meu marit. A casa seva no va entrar mai una bombona de butà, tota la vida va cuinar amb un fogonet de carbó que ella treia de la llar de foc, i amb cassoles de fang. Feia un conill deliciós, i a la vegada molt senzill; si el proveu de fer, ja m’ho direu.
INGREDIENTS
Conill, alls, julivert, sal, pebre negre i oli.
PREPARACIÓ
Es posa tot en fred, el conill, net i tallat a trossos, els alls pelats, uns quants brots de julivert, amb oli, sal i pebre negre, dins la cassola. Es tapa i es posa al fogó més petit, amb el foc al mínim fins que sigui cuit. De tan en tan s’hi fa una remenadeta. Ha de quedar ofegat, res ha de fer-se ros.
Com a variant, a vegades, al final de la cocció, hi afegeixo una mica de farigola i bolets, i ho deixo amb el mateix foc fins que els bolets estiguin cuits.
Espero que us agradi
pot ser molt bo, provaré aquesta recepta!
ResponEliminaha de ser molt bó el probaré cualsebol dia
ResponEliminaHe fet aquesta recepta, i us he de dir que és boníssim!. Una cosa tan sencilla i amb tant regust. No hi ha res com cuinar amb llenya i una cassola de fang, on s'aprofita TOTA l'essencia del menjar.
ResponElimina