dilluns, 22 de novembre de 2010

EL COLOR

Els colors primaris en pintura son el groc, el vermell i el blau. Si barregem els tres colors a parts iguals, surt el negre.

Groc + vermell + blau = negre

Però si els barregem de 2 en dos, surten els  colors secundaris

Groc  + vermell = taronja    
El taronja és el complementari del blau ( el tercer color que falta a la mescla)

Groc + blau = verd
El verd és el complementari del vermell

Blau + vermell =  lila
El lila és el complementari del grocEl problema de la majoria de pintors principiants, és que el seus quadres son grisos; per què? Doncs senzillament, perquè barregen colors complementaris.

Si barregem  blanc i  negre, també obtindrem un gris; això vil dir que si afegim blanc, o negre a qualsevol  color, també l’estem agrisant.

Com s’han de fer doncs les barreges? Senzillament, seguint l’ordre de l’arc de Sant Martí. Per exemple, si pintem una taronja, doncs el color general és el taronja, però la part lluminosa l’hem d’aclarir amb groc, que és el color que hi ha al costat del taronja en l’Arc de Sant Martí; en quan a   la part més fosca de la taronja, hi hem de barrejar vermell; i si encara hi ha una part més fosca, llavors hi hem d’afegir blau.És després d'haver fet això, que podrem aclarir les parts més clares amb blanc, i enfosquir les parts més fosques amb negre.


1 comentari:

  1. els colors primaris son EL CIAN, EL MAGENTA i EL GROC anormal
    no donis info que no es certa >:(

    ResponElimina