dijous, 11 de novembre del 2010

CONILL DE LA PADRINA ESPERANÇA


 
Sempre li hem dit la padrina Esperança, era l’àvia del meu marit. A casa seva no va entrar mai una bombona de butà, tota la vida va cuinar amb un fogonet de carbó que ella treia de la llar de foc, i amb cassoles de fang. Feia un conill deliciós, i a la vegada molt senzill; si el proveu de fer, ja m’ho direu.

INGREDIENTS
Conill, alls, julivert, sal, pebre negre i oli.

PREPARACIÓ
Es posa tot en fred, el conill, net i tallat a trossos, els alls pelats, uns quants brots de julivert, amb oli, sal i pebre negre, dins la cassola. Es tapa i es posa al fogó més petit, amb el foc al mínim fins que sigui cuit. De tan en tan s’hi fa una remenadeta. Ha de quedar ofegat, res ha de fer-se ros.

Com a variant, a vegades, al final de la cocció, hi afegeixo una mica de farigola i bolets, i ho deixo amb el mateix foc fins que els bolets estiguin cuits.

Espero que us agradi







3 comentaris:

  1. pot ser molt bo, provaré aquesta recepta!

    ResponElimina
  2. ha de ser molt bó el probaré cualsebol dia

    ResponElimina
  3. He fet aquesta recepta, i us he de dir que és boníssim!. Una cosa tan sencilla i amb tant regust. No hi ha res com cuinar amb llenya i una cassola de fang, on s'aprofita TOTA l'essencia del menjar.

    ResponElimina